NOTÍCIES

Mites de la llet i productes lactis

La llet és un aliment natural, sa i nutricionalment equilibrat, però a més l’evidència científica ha demostrat que té un efecte positiu en la prevenció d’un conjunt de malalties que són molt importants per a la salut i el benestar de la Societat. El Dr. Calsamiglia ens dóna resposta als dubtes que sorgeixen sobre el seu consum i ens ofereix consells per a no deixar d’incorporar aquest aliment a la nostra dieta.

 

Els mites de la llet i productes lactis: (fes clic als vídeos i veuràs les respostes)

  • Mite 1. Si el colesterol sanguini és alt, s’ha de reduir o deixar de consumir llet i productes lactis?.
  • Mite 2. Si tinc riscos de patir problemes cardiovasculars haig de reduir el consum de llet i productes lactis?.
  • Mite 3. Si vull perdre pes haig de deixar de consumir llet i els seus derivats?.

 

  • Mite 4. El consum de llet pot provocar diabetis adquirida (tipus 2).
  • Mite 5. El consum de llet s’ha associat amb el risc de patir càncer.
  • Mite 6. El consum de llet provoca excés de mucositat i asma.

 

  • Mite 7. La llet és responsable de gran part de les al·lèrgies alimentàries.
  • Mite 8. Existeix una part important de la població que és intolerant a la lactosa.
  • Mite 9. Som els únics mamífers que consumim llet després de la lactància materna.

 

 

El que hem de saber:

  1. El consum diari de productes lactis i derivats ha de ser: de 2 a 3 racions en adults i de 3 a 4 en nens-adolescents, embarassades, dones post-menopàusiques i persones en la tercera edat.
  2. Una ració és equivalent a un got de llet, 2 iogurts o postres làcties de la mateixa grandària o 30 gr. de formatge.
  3. El consum mitjà de llet i productes lactis en la població espanyola està al voltant del 50% de les recomanacions.
  4. Si per raons justificades (al·lèrgia, intolerància,…) decideix deixar de consumir llet i productes lactis, és necessari consultar a un dietista. Les conseqüències d’un dèficit en calci són greus respecte a la incidència de patologies cròniques (malalties cardiovasculars, algun tipus de càncer, prevenció de diabetis, osteoporosi,…).

 

Sobre el Dr. Sergio Calsamiglia. És catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Veterinària (UAB), Màster i Doctorat en Ciències Animals (Universitat de Minnesota, els EUA), 1991-1994.
La seva recerca se centra en la nutrició del bestiar boví lleter, efecte de la producció bovina sobre la contaminació del mitjà, estratègies de gestió tècnica i econòmica de les explotacions de boví lleter, desenvolupament de programes de modelització i monitoratge.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *