NOTÍCIES

Solidaritat alimentària

El sector lleter planta cara al Coronavirus engegant iniciatives que han ajudat a fer més suportable aquesta situació.

Aquest virus ens ha mostrat la part més humana i solidària de molta gent. Des del sector lleter també han volgut posar el seu granet de sorra i tenim testimonis de petites i grans empreses productores i transformadores que han engegat campanyes solidàries i de sostenibilitat amb un doble objectiu: per una banda  evitar el malbaratament de la llet i donar sortida als seus productes, i de l’altra, donar part dels beneficis per a la compra de material sanitari.                                           

Des de la indústria trobem molts exemples solidaris com ara les donacions de tones de llet, milions de iogurts, formatge fresc i fins i tot cafès amb llet llestos per a prendre, que han estat entregats a centenars d’hospitals o entitats com Creu Roja, Càritas o Bancs d’Aliments amb l’objectiu d’ajudar a tot el personal sanitari així com a persones grans, sense llar o a les famílies més vulnerables.

I no oblidem als petits productors, que amb el seu esforç i treball han apropat el seu producte de proximitat a molts consumidors d’arreu de Catalunya, un enviament porta a porta, sense cap cost addicional. Fins i tot algunes petites empreses ha donat part de les vendes a la compra de material sanitari per a hospitals i residències de la seva comarca.

Entre tots, han ajudat  a pal·liar el sofriment de moltes famílies durant la pandèmia, i ho han fet produint llet i productes lactis de qualitat i de primera necessitat, sabent que amb el seu gest podien fer una mica més suportable aquesta situació.

Gràcies a tots els que heu fet possible viure-ho amb més bona llet.