NOTÍCIES

La bona llet
a casa

Tot i aquesta aturada global causada pel Coronavirus, el món continua rodant, en bona part, gràcies al sector de l'alimentació, convertit en heroi social

Estem vivint una situació totalment nova i la incertesa és present arreu. Des del dissabte, 14 de març el país es troba en “estat d’alarma” el que significa -com tothom sap- que la població ha d’estar confinada a casa per tal d’aturar el Covid-19, més conegut com “Coronavirus”, una pandèmia que està acabant amb la vida de moltes persones i que ha canviat de cop el nostre dia a dia.

Tot i aquesta aturada global, el món continua rodant, en bona part gràcies al sector de l’alimentació, que s’ha convertit en un agent vital per gestionar aquesta crisi. Els productors, veterinaris, laboratoris, la indústria i la distribució no s’han aturat i continuen abastint a una població que, per poder disposar dels aliments que necessita, ha de comprar per internet o fer llargues cues als supermercats i respectar les mesures de seguretat necessàries en aquesta situació excepcional. Són els nous herois de la nostra societat. Treballen davant d’un nou escenari alimentari i comercial on el Coronavirus fa sentir els seus efectes també en els hàbits de consum, amb l’objectiu que el rebost de les nostres llars s’ompli de productes de primera necessitat, com ho són la llet i els lactis.

Al mal temps, bona llet!

Si mirem l’evolució del mercat mundial lacti i segons un informe de Rabobank, entitat financera holandesa que estudia el sector, veurem alguns dels inconvenients que està causant el Coronavirus a nivell econòmic global, ja que la combinació de la reducció de les importacions xineses, les interrupcions significatives de la cadena de subministrament, inclosa la competència extrema per l’enviament de contenidors a tot el món, i l’augment dels excedents de productes lactis a les regions d’exportació mantindran la pressió a la baixa en els mercats mundials durant gran part del 2020.

Però també existeix una lectura positiva davant d’aquesta situació insòlita i és que la societat porta dies demostrant el seu agraïment al sector productor i també al transformador, al distribuïdor i a tots els agents que estan implicats en la cadena alimentària. La seva feina i exposició al virus per garantir que la població pugui disposar d’aliments, tot i les dificultats, és rebut com un acte d’heroïcitat per part dels consumidors.

De ben segur que en la memòria col·lectiva de la societat actual perdurarà l’agraïment i la valoració de la tasca que tot el sector està desenvolupant. Per això cal dir, avui més que mai: Al mal temps, bona llet!