NOTÍCIES

Beneficis de la llet de cabra

Aquest aliment amaga un veritable tresor nutricional. Anima't a posar-la a la teva llista de la compra!

Normalment en parlar de llet es tendeix a pensar en la de vaca, mentre que la de cabra es creu reservada per a l’elaboració d’altres derivats lactis com els formatges, encara que també és molt comú consumir-la en forma líquida i es tracta, a més, d’un aliment que presenta fins i tot més proteïnes que la llet de vaca.

Encara que a Espanya només representa el 3% de totes les llets que es beuen, segons dades de la Fundació Espanyola de Nutrició, més de la meitat de la població mundial consumeix llet de cabra.

Quins beneficis ens aporta la llet de cabra? 

  1. Colesterol:La llet de cabra té un nivell inferior de colesterol que la de vaca. A més d’ajudar-nos a controlar el colesterol també és un producte ideal per a prevenir la diabetis i l’arteriosclerosi.
  1. Calci: Per si sorgeix el temor respecte al consum bàsic de calci hem de saber que la llet de cabra ens aportarà tot el que necessitem (110 mg en 100 gr de llet).
  1. Al·lèrgia: Malgrat tenir aproximadament el mateix valor de lactosa que la llet de vaca, la llet de cabra conté valors de caseïna gairebé nuls, per la qual cosa resulta més apta per als al·lèrgics a aquesta proteïna.
  1. Antiinflamatori: Existeixen estudis que plantegen que la llet de cabra funciona com a antiinflamatori. De fet les persones que pateixen d’inflamació en el colon poden notar una gran millora. 
  1. Anèmia: La llet de cabra contribueix a millorar els problemes d’anèmia, aportant ferro i col·laborant en la regeneració d’hemoglobina.
  2. Ossos: La vitamina A, B2 i D, sense comptar amb el calci que aporta la llet de cabra són perfectes per a prevenir les malalties relacionades amb els ossos, com l’osteoporosi.
  3. Pell: Redueix les arrugues i retarda els signes d’envelliment. El sabó de llet de cabra té àcids alfa hidroxi que suavitzen la pell, trencant la cola que manté les cèl·lules mortes de la pell juntes. Així mateix, estudis mostren que també és eficaç per a tractar l’acne, ja que té propietats antibacterianes que retarden el creixement d’organismes microbians que impulsen la propagació.
  4. Sistema immunològic: A més, conté seleni, un mineral que contribueix a enfortir el sistema immunològic. Ja sabem que és millor prevenir que curar, així que si tenim un sistema immunològic fort no haurem de combatre.
  5. Greix: Compta amb uns elevats nivells de proteïnes i aminoàcids essencials però amb menys grassa! Així que, si comencem una dieta plantegem-nos posar-la a la llista de la compra.
  6. Nens: Els pediatres destaquen els nutrients que aporta la llet de cabra per a l’alimentació infantil. Aquesta llet té una composició de proteïna més semblant a la llet materna i també aporta prebiòtics.