NOTÍCIES

De llibres i vaques

Arribat l’estiu i les esperades vacances, sabem que ja és l’hora de llegir tota la pila de llibres pendents que al llarg de l’any no hem tingut temps d’acabar o ni tan sols  de començar. Però si no és aquest el teu cas perquè ets una/un lletraferida/t que sempre està al dia, et proposem 3 llibres (públics adult, juvenil i infantil), on les vaques, d’alguna forma, són les protagonistes. Què vagi de gust!

 

La vida secreta de les vaques

Autora: Rosamund Young

Editorial: Ara llibres (edició en català)

Nº pàgines: 208

Traducció: Eduard Castaño

Les vaques poden estimar, jugar, establir vincles i forjar amistats que duraran tota la vida. Poden enfadar-se, ser rancunioses, poden ser molt llestes i n‘hi ha que són, sí, realment talosses. Totes aquestes característiques han estat observades, documentades i interpretades per Rosamund Young, bo i tenint cura del ramat de la granja familiar a Anglaterra. Young ofereix una visió fascinant d‘un món secret, el de les vaques, els porcs i les gallines; secret, perquè moltes pràctiques agrícoles modernes no donen cap oportunitat als animals per a expressar els seus instints naturals.

 

 

Memòries d’una vaca

Autor: Bernardo Atxaga

Editorial: Sembra (edició en català)

Nº pàgines: 130

Traductor: Pau Joan Hernàndez

 Diu La Vache qui Rit que en aquest món no hi ha cosa més beneita que una vaca beneita I tota la vida de Mo consisteix a demostrar a la seva amiga que ella, per descomptat, tot i ser vaca —i no cavall—, no té ni un pèl beneita. Ni un! De fet, té una particular veu interior —i un poc pesada— que l’ha convençuda per escriure unes memòries sobre la postguerra del món rural basc. Un món d’ovelles i llops, maquis i generals, soledats i esperances. Un relat fabulós i ple d’ironia d’un autor considerat com el màxim exponent de la narrativa basca.

 

 

 

Sobre vacas y vacunas

Autores: Mª Pilar Gil i Cristina Aguilera

Editorial: Salvatella

Nº pàgines: 48

Edward Jenner, un senzill metge de poble, és conegut com la persona que ha salvat més vides en la història de la humanitat. Però tot va començar amb una vaca i la caparrudesa d’Edward de saber escoltar, voler pensar, i finalment parar esment en sentir de la gent.