Què fem
Llet i productes lactis (formatges, iogurts i postres) de vaca, de cabra, d’ovella i de búfala. La llet és un aliment que forma part del consum diari d’aliments saludables perquè es una bona font de proteïnes, calci, vitamines i minerals. El consum de lactis (llet, iogurts i formatges) recomanable és de 2-3 racions/dia. Una ració de llet equival a un got de llet de 200 ml.
Qui som
“La bona llet” representa els interessos comuns de tots els que estem implicats en la cadena de valor de la llet i els seus derivats, des del seu origen fins a les nostres taules. El nostre objectiu és promoure’n la qualitat i sostenibilitat. Per això tu també en formes part.
Com ho fem
El sector lleter treballa durant 24 hores, els 365 dies de l’any, per innovar i millorar l’eficiència en la producció, la promoció i la comercialització de productes làctics. La seva missió és garantir la continuïtat del sector i aconseguir un major valor afegit d’aquests productes. És per això que el sector dedica els seus esforços a millorar la gestió de la producció lletera i la competitivitat, tant de productors com de la indústria transformadora, tenint en compte que el sector lleter català compta amb un entramat d’explotacions ramaderes i cooperatives que resulten ser un element clau de dinamització socioeconòmica i de cohesió del territori.
Per això hem creat el Club de “La bona llet”, del qual, si tu ho vols, també pots formar part. Un club per promoure el consum responsable de llet i productes lactis. Una responsabilitat que fuig de les modes i tendències per posar a l’abast de tothom informació contrastada i veraç que permeti prendre millors decisions a l’hora de consumir. Perquè volem demostrar que amb bona llet es viu millor.
Bones pràctiques
El sector làctic, estratègic en l’àmbit agroalimentari, treballa per aportar la màxima qualitat als seus productes. Tots som responsables d’una part de la seva cadena de valor, des dels veterinaris fins als consumidors.
Benestar animal
Els veterinaris i els productors són grans amants dels animals, per això dediquen bona part de la seva vida a vetllar pel benestar i la felicitat del seu bestiar.
Sostenibilitat
Qualitat, proximitat i responsabilitat social, econòmica i mediambiental són valors intrínsecs de les empreses que treballen per al sector lleter a Catalunya.
Innovació i emprenedoria
La Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb el Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (PRUAB), ha posat en marxa el Laboratori d’Idees del Sector Lacti, un espai on investigadors, empreses i consumidors treballen conjuntament per desenvolupar idees innovadores i generar projectes disruptius, de la mà de facilitadors experimentats.
Newsletter
Et donem benvinguda al Club de “La bona llet”. Si et vols assabentar de tot el que passa en aquesta galàxia, omple aquest breu formulari i t’enviarem informació contrastada i veraç sobre la llet i els productes làctics: publicacions, activitats, receptes de cuina i molt més.